Materialval

Inspirerad av naturens palett en strålande höstdag

Arkitektur och inredning i Viste gårdshus går i en autentisk färgskala och materialen har en tydlig och taktil koppling till sin omgivning. Fasader av skiftande blekt trä i naturliga toner medan inredningen är en sinnlig upplevelse av varma toner och skiftande detaljer, inspirerad av naturens palett en strålande höstdag. En boendemiljö som upplevs i ett med naturen – inifrån och ut.

Exteriör

Fasader med olika panelbredder och nyanser av grå ytbehandling. Yttertrappor i grå betong. Trappräcken i svart stål. Tak av zinkplåt. Exteriör belysning, som svarta klockor på fasad.

Entré

Golv i kolsvart skifferkeramik och väggar i glaserat bärnstensfärgat kakel. Slitstarkt och karaktärsstark fond för att ställa upp skidpar, cyklar eller klädhängare. Hyllförvaringssystem i svartlackat stål med flexibla hyllor och hängare. Stora skjutdörrar av gråblå-målade ribbor för naturlig lufttorkning i förvaringsutrymmet.

Allrum

Blekt ljusoljade trägolv. Bröstningspanel i spårat mörkoljat trä. Väggar och tak av vertikala paneler målade i varm sandgrå kulör. Trappa i ljusoljat trä. Trappräcken i gråblå kulör i högresta band.

Badrum/Bastu

Golv av benvit keramikklinker. Väggar vid dusch och tvättställ kaklade i ljusgult. Tak och övriga väggar målade i gråblå ton. Kommod på stålben med lådor i isblå kulör. Infällda downlights i undertak.

Bastu integrerad med badrum, glasparti med träinfattning. Bastuväggar, tak och sittbänk av träpanel. Vitt bastuaggregat och möjlighet till upphängning av handduk och tillbehör. Utanpåliggande belysningsarmatur under bänk.

Kök

Golv av kolsvart skifferkeramik. Väggar och tak av vertikala paneler målade i varm sandgrå kulör. Underskåp och bröstningspanel i spårad mörkoljad ekfanér. Bänkskiva i brunsvart kompositsten. Spårade högskåp i Mdf, målade i rostrosa kulör. Integrerad kyl/frys.

Sovrum/Loft

Blekt ljusoljade trägolv. Väggar och tak av vertikala paneler målade i varmt sandgrå kulör. Golvsocklar målad i samma kulör som väggarna. Räcken i rektangulära ribbor i gråblå kulör. Garderober på ben med dörrar av spårad Mdf, målade i rost-rosa kulör. Våningssängar i mörk ockrakulör.