Materialval

Inspirerad av naturens palett en strålande höstdag

Arkitektur och inredning i Viste gårdshus går i en autentisk färgskala och  materialen har en tydlig och taktil koppling till sin omgivning. Fasader av skiftande blekt trä i naturliga toner medan inredningen är en sinnlig upplevelse av varma toner och skiftande detaljer, inspirerad av naturens palett en strålande höstdag. En boendemiljö som upplevs i ett med naturen- inifrån och ut.

Exteriör

Fasader i olika panelbredd och nyanser av grå ytbehandling. Yttertrappor i grå betong. Trappräcken i svart stål. Tak av zinkplåt. Exteriör belysning, som svarta klockor på fasad.

Entré

Golv i kolsvart skifferkeramik och väggar i glaserat bärnstensfärgat kakel. Slitstarkt och karaktärsstark fond för att ställa upp skidpar, cyklar eller klädhängare. Hyllförvaringssystem i svartlackat stål med flexibla hyllor och hängare. Stora skjutdörrar i gråblå-målade ribbor för naturlig lufttorkning av förvaring.

Allrum

Blekt ljusoljade trägolv. Bröstningspanel i spårad mörkoljad i trä. Vägg och tak i vertikala paneler målade i varm sand-grå kulör. Trappa i ljusoljat trä. Trappräcken i gråblå kulör i högresta band.

Badrum/Bastu

Golv i benvit keramik-klinker. Väggar vid dusch tvättställ kaklat i ljusgul kulör. Tak och övriga väggar målade i gråblå ton.

Kommod på stålben med lådor i isblå kulör. Infällda downlights i undertak. Bastu integrerad med badrum, glasparti med träinfattning. Bastuväggar, tak och sittbänk av träpanel. Vitt bastuaggregat och möjlighet till upphängning av handduk och tillbehör. Utanpåliggande väggarmatur under bänk.

Kök

Golv i kolsvart skifferkeramik. Vägg och tak i vertikala paneler målade i varm sand-grå kulör. Underskåp och bröstningspanel i spårad mörk-oljad ekfanér, bröstningspanel i mörkoljad trä. Bänkskiva i brunsvart komposit-sten. Spårade högskåp i Mdf och målade i rost-rosa kulör. Integrerad kyl/frys.

Sovrum/Loft

Blekt ljusoljade trägolv. Golvsockel målad i väggfärg. Vägg och tak i vertikala paneler målade varmt sand-grå kulör. Räcken i rektangulära ribbor i gråblå kulör. Garderober på fötter med skåp av spårad Mdf målade i rost-rosa kulör. Våningssängar i mörk ockra-kulör.