Mitt på berget. Nära centrum.

Viste växer fram i direkt anslutning till Funäsdalsbergets liftsystem och blir en naturlig del av den genuina fjällkultur som redan finns där. Med lägenhet i Viste har du prisbelönt utförs-, längd- och skoteråkning i Sveriges snösäkraste område precis utanför dörren. Lika nära är det för dig som älskar att vandra, springa, cykla, paddla och fiska i fjällen. Men trots att du bor mitt på fjället, så är det bara två km till Funäsdalens högklassiga restaurang- och butiksutbud.

SKIDÅKNING

Fem meter natursnö

Tidig snö. Mycket snö. Och mångsidig skidåkning. Det är lätt att förstå varför både tävlings- och friåkare söker sig till Funäsdalen. Hela fem meter natursnö dumpar över 136 pister och 300 km längdskidspår varje år, vilket i regel ger en lång säsong av on- och offpiståkning utanför din dörr i Viste fjällby. Och med ett kombinerat liftkort har du dessutom möjlighet att utforska ytterligare fem skidorter i närområdet.

 

AKTIVITETER ÅRET RUNT

Varje årstid har sin tjusning.
Och sina aktiviteter.

Funäsdalen med omnejd är minst lika magisk vinter, vår, sommar som höst. Förutom skid- och skoteråkarna, stormtrivs fjällvandrare, cyklister, paddlare, fiskare och svampplockare. Och med lägenhet i Viste har du detta smörgåsbord av året-runt-aktiviteter direkt utanför dörren.

MAT, BUTIKER & SERVICE

Ät gott i Funäsdalen

För att vara en liten fjällby har Funäsdalen ett stort utbud av högklassiga restauranger och matbutiker vid foten av det mäktiga Funäsdalsberget. I byn hittar du ett flertal restauranger, caféer, konditorier och även ett mikrobryggeri. Alla med fokus på lokala och hållbara råvaror. Dessutom erbjuder dalen matbutiker, delikatesser och ett Systembolag för den gemytliga middagen hemma i Viste. I Funäsdalen finns även frilufts-, inrednings- och byggvaruhus. Och tar du gondolliften upp till Toppstugan 950 meter över havet får du inte bara en oslagbart mäktig utsikt, utan där serveras också utsökt mat och fika året runt.

RESEALTERNATIV

Att ta sig till Funäsdalen

Det finns många smidiga sätt att ta sig till Funäsdalen.

Bil

Från Stockholm åker man via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg för att sedan nå Funäsdalen. Från Göteborg åker man antingen via Oslo och Röros eller Via Mora och Sveg, alternativet via Idre och fjällvägen till Funäsdalen. Resan tar ca 8 timmar.

Buss

Busslinjen Härjedalingen går regelbundet från Stockholm, Uppsala och Gävle till Funäsdalen. Se www.harjedalingen.se.

TÅG

Närmaste tågstation ligger på norska sidan i Röros men det finns andra stationer i närheten som Östersund, Sveg eller Ljusdal. Därifrån tar man taxi eller buss till Funäsfjällen.

FLYG

Närmaste flygplatserna ligger i Sveg (12 mil) och i Röros (7 mil). Därifrån finns busstransfer tillgängligt.

För info om flyg till Röros ring Röros flygservice på +47 724 139 00 eller gå in på www.wideroe.no.
För flyg till Sveg ring 0680-100 95 eller gå in på www.direktflyg.se.