OM FUNÄSDALEN

Viste växer fram precis intill Funäsdalen och blir en del av den genuina fjällkultur som redan finns där. Från Viste har du 2 km till allt Funäsdalen har att erbjuda: Högklassigt och hållbart resturang- och butiksutbud, prisbelönt längd- och utförsåkning i Sveriges snösäkraste område samt andra friluftsaktiviteter under övriga säsonger, så som fiske och fjällvandring.

SKIDÅKNING

Hör naturen viska

Beläget vid foten av Funäsdalsberget utgör Funäsdalen centrum för Funäsfjällen. Här hittar du mångsidig skidåkning: Fem meter natursnö pudrar 136 pister och 300 km längdskidspår varje år vilket i regel ger en lång period av on/offpiståkning – allt tillgängligt från det liftnav du kliver rätt ut genom dörren till. Och med ett kombinerat liftkort kan du utforska sex skidorter i storområdet, alla unika och tätt inpå varandra. Du vaknar på morgonen, äter en stadig frukost och låter dagsformen bestämma hur du tar dig an naturen just idag.

Helheten blir en viskande kalibrering mellan dig och din omgivning.


Funäsdalen är en unik skidort som blivit framröstad till Sveriges främsta vid flera tillfällen, men trots detta lyckats behålla en genuin och lågmäld framtoning. Nere i byn, med Funäsberget som skydd, infinner sig lugnet. Och längst upp på skutan, blickandes mot snön som yr över Funäsfjällens toppar, pulserar bara naturen. Helheten blir en viskande kalibrering mellan dig och din omgivning.

 

SOMMARAKTIVITET

Funäsdalen året runt

Men Funäsdalen är minst lika magiskt under övriga delar av året. Så fort snön töat uppenbarar sig en rad andra aktiviteter: flugfiske, mountainbike, fjällvandring och svampplockning för att nämna några. Även nu är du ett med naturen – om än i en annan, men minst lika förtrollande, skepnad. 

MAT, BUTIKER & SERVICE

Ät gott i Funäsdalen

För att vara en liten fjällby har Funäsdalen ett stort utbud av högklassiga restauranger och matbutiker. På toppen av Funäsdalsberget ligger Toppstugan, där mat och fika serveras året runt mot bakgrunden av den storslagna utsikten. Nere i byn finns ett gäng restauranger, caféer, konditorier och ett mikrobryggeri – alla med fokus på lokala och hållbara råvaror. Samt matbutiker, delikatesser och ett Systembolag för den gemytliga middagen hemmavid. Glömde du understället i stan? Lugn. I Funäsdalen finns även en rad frilufts-, inredning- och byggvaruhus.

RESEALTERNATIV

Att ta sig till Funäsdalen

Det finns många smidiga sätt att ta sig till Funäsdalen. Läs mer om de olika alternativen här.

Bil

Från Stockholm åker man via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg för att sedan nå Funäsdalen. Från Göteborg åker man antingen via Oslo och Röros eller Via Mora och Sveg, alternativet via Idre och fjällvägen till Funäsdalen. Resan tar ca 8 timmar.

Buss

Busslinjen Härjedalingen går  regelbundet från Stockholm, Uppsala och Gävle till Funäsdalen. Se www.harjedalingen.se.

TÅG

Närmaste tågstation ligger på norska sidan i Röros men det finns andra stationer i närheten som Östersund, Sveg eller Ljusdal. Därifrån tar man taxi eller buss till Funäsfjällen.

FLYG

Närmaste flygplatserna ligger i Sveg (12 mil) och i Röros (7 mil). Därifrån finns busstransfer tillgängligt.

För info om flyg til Röros ring Röros flygservice på +47 724 139 00 eller gå in på www.wideroe.no.
För flyg till Sveg ring 0680-100 95 eller gå in på www.direktflyg.se.