OM HUSEN

En hemvist för den trogna fjällbesökaren

Viste är en hemvist för den trogna fjällbesökaren som värdesätter gemenskap i fjällbyn, men samtidigt avskildhet i lugnet av ett ombonat hem och friluftsliv i rå vildmark. En plats för den som hänfaller inför naturens kraft och hittar lugnet i mystiken om att vi är små, och naturen stor.

Husen byggs med stor respekt för nuvarande fjällterräng och bebyggelse, utan att tumma på de fördelar, i form av funktionalitet och känsla av ombonad, som kommer med modern arkitektur och inredningsdesign

Kvarteret Viste blir en livlig historia i gatu- och gårdsmiljö med hållbart livsstilsutbud, tätt inpå Funäsdalens bästa skidåkning och etablerade butik- och serviceutbud. Allt du behöver för en fulländad fjällvistelse kommer att finnas runt husknuten.

Viste är ett mysigt fjällkvarter med alpkänsla, tätt inpå Funäsdalens bästa skidåkning och etablerade butiks- och serviceutbud. Allt du behöver för en fulländad fjällvistelse kommer att finas runt husknuten.

13 nya bostadsrätter i Viste3

ETAPP 3

GÅRDSHUS – 80 KVADRATMETER, 11 BOSTÄDER.

Boyta på 80 kvm. Mysiga lägenheter i två plan (loft). 7+2 bäddar fördelat på tre sovrum. Generösa fönster mot gård. Rymligt kök och öppen planlösning till allrum. Bastu integrerad med badrum. Maximerad hallförvaring med torkskåp och garderober i sovrum.

GÅRDSHUS – 90 KVADRATMETER, 2 BOSTÄDER.

Boyta på 90 kvm. Mysiga hörnlägenheter i två plan. 11+2 bäddar fördelat på fyra sovrum. Generösa fönster mot gård. Rymligt kök och öppen planlösning till allrum. Bastu integrerad med badrum. Maximerad hallförvaring med torkskåp och garderober i sovrum.


38 bostäder i etapp 1 och 2

ETAPP 2

Gårdshus – 55 kvadratmeter suterräng

Boyta på 55 kvm. Smarta enplanslägenheter i souterrängplan i tvåvåningshus. 4-7 bäddar fördelat på 2 sovrum. Generösa fönster mot gård. Rymligt kök och öppen planlösning till allrum. Bastu integrerad med badrum. Maximerad hallförvaring med torkskåp och garderober i sovrum. Gemensam tvättstuga och externt låsbart förråd.

Gårdshus – 74 kvadratmeter

Boyta på 45 kvm på entréplan plus 29 kvm övre plan. Plats för 5-10 bäddar, fördelat på 3 sovrum. Kök med dubbel takhöjd till nock och öppen planlösning till allrum med kamin. Trappa till övre plan med öppet mezzanin. Ett badrum med takdusch. Bastu integrerad med badrum. Maximerad hallförvaring med torkskåp och garderober i sovrum. Gemensam tvättstuga och externt låsbart förråd.

ETAPP 1

Gårdshus – 74 kvadratmeter

Boyta på 45 kvm på entréplan plus 29 kvm övre plan. Plats för 5-10 bäddar, fördelat på 3 sovrum. Kök med dubbel takhöjd till nock och öppen planlösning till allrum med kamin. Trappa till övre plan med öppet mezzanin. Ett badrum med takdusch. Bastu integrerad med badrum. Maximerad hallförvaring med torkskåp och garderober i sovrum. Gemensam tvättstuga och externt låsbart förråd.

Townhouse – 110 kvadratmeter

Boyta på 55 kvm entréplan plus 55 kvm övre plan. Plats för 9-12 bäddar, fördelat på 4 sovrum. Kök och öppen planlösning till allrum med kamin. Trappa till övre plan med extra allrum. Maximerad hallförvaring med torkskåp och garderober i sovrum. Två badrum med dusch och separat wc på övre plan. Stor social bastu integrerad med badrum. Separat förråd med extern entré. Gemensam tvättstuga.

EXTERIÖR

Natur och arkitektur i symbios

Huskropparnas olika uttryck, utformning och placering i förhållande till terrängen i dalgångens sluttning, skapar olika nivåer av sadeltaks-lutningar i grå zinkplåt. Träfasader av naturlig palett länkas samman och bildar mönster av lodräta spår, varje hus med en unik framtoning skapad av väder och vind. Stora fönsterpartier delar harmoniskt av fasaderna och ger en modern arkitektonisk inramning.

När snön ligger tät och dagarna är korta lyser husfasadernas lyktor upp ett kvarter präglat av gatu- och gårdsmiljöer med småskaliga detaljer i form av entrétrappor, skärmtak, spaljéer och skidställ. När dagarna är längre och snön blott ett minne, finns tillfälle till nyttjande av kvarterets gemensamma umgängesytor, eller de privata sittdelarna med plats för växtlighet i anslutning till den privata entrén.

INTERIÖR

Med inspiration av gulnande löv, ljust trä och mörk sten

Hallen är inredd med svart stengolv och kaklade väggar i glödande bärnstensfärg, som ger en direkt känsla av värme och tålighet. Entréplanet inramas av bröstningspanel av trä i täta stående spår som skapar skuggspel och skiftningar i ljus under dygnet. I allrummet, där takhöjden är dubbel, sträcker sig panelen upp till nock och skapar stor rymd. Här, och i sovrummet, återfinns även ljusoljade plankgolv och sandgrå väggar och tak.

Mindre detaljer, som rostrosa garderober i sovrum och allrum eller gråblå räcken som leder upp till loft, bryter av de stora ytornas toner och spär samtidigt på en känsla av värme och gedigen ombonad. Likt en höstdag i skogen.

FUNKTION

Noggrant genomtänkt planlösning

Samtliga lägenhetshus i Viste har en noggrant genomtänkt planlösning för att underlätta friluftslivets krav på utrustning samt för att skapa spännande rymd som speglar den naturnära omgivningen. 

Den gedigna hallen, med stengolv, kaklade vägar och golvbrunn, förenklar vardagen när pjäxor och våta skidkläder snabbt ska av efter en dag i backen. Garderober med perforerade och skjutbara dörrar möjliggör lufttorkning av kläder och skor, utan att de ska behöva stå i vägen runt om i huset. Bakom skjutdörrarna ryms även torkskåp och maximerade förvaringsutrymmen.