OM HUSEN

En hemvist för den trogna fjällbesökaren

Nu etableras första kvarteret i Viste: Viste gårdshus. En hemvist för den trogna fjällbesökaren som värdesätter gemenskap i fjällbyn, men samtidigt avskildhet i lugnet av ett ombonat hem och friluftsliv i rå vildmark. En plats för den som hänfaller inför naturens kraft och hittar lugnet i mystiken om att vi är små, och naturen stor.

Husen byggs i stor respekt för nuvarande fjällterräng och bebyggelse, utan att tumma på de fördelar, i form av funktionalitet och känsla av ombonad, som kommer med modern arkitektur och inredningsdesign – så hemmet kan bli en kägla av ljus och värme efter en köldbiten dag på fjället.

Kvarteret Viste gårdshus blir en livlig historia i gatu- och gårdsmiljö med hållbart livsstilsutbud, tätt inpå Funäsdalens bästa skidåkning och etablerade butik- och serviceutbud. Allt du behöver för en fulländad fjällvistelse kommer att finnas runt husknuten.

23 varierade bostäder

Lägenhetshus – 45 kvadratmeter SOUTERRÄNG, 1 bostad.

Boyta på 45 m2. Smarta enplanslägenheter i souterrängplan i tvåvåningshus. 2-5 bäddar fördelat på 1 sovrum. Entré med garderober. Generösa fönster mot gård. Kök och öppen planlösning till allrum. Badrum med takdusch. Maximerad förvaring med torkskåp bakom platsbyggda skjutdörrar. Gemensam tvättstuga och externt låsbart förråd.

 

Lägenhetshus – 55 kvadratmeter SOUTERRÄNG, 4 bostäder.

Boyta på 55 m2. Smarta enplanslägenheter i souterrängplan i tvåvåningshus. 4-7 bäddar fördelat i 2 sovrum. Generösa fönster mot gård. Rymligt kök och öppen planlösning till allrum. Bastu integrerad med badrum. Maximerad hallförvaring med torkskåp och garderober i sovrum. Gemensam tvättstuga och externt låsbart förråd.

 

Lägenhetshus – 55 kvadratmeter, 8 bostäder.

Boyta på 55 m2. Tvåvåningshus  med smarta enplanslägenheter med dubbeltakhöjd med kamin i övre lägenheterna. Plats för 4-7 bäddar fördelat i 2 sovrum. Rymligt kök och öppen planlösning till allrum. Maximerad hallförvaring med torkskåp och garderober. Badrum med takdusch. Bastu integrerad med badrum. Gemensam tvättstuga och förråd.

Gårdshus – 74 kvadratmeter, 6 bostäder.

Boyta på 45 m2 på entréplan plus 29 m2 övre plan. Plats för 5-10 bäddar, fördelat i 3 sovrum. Kök med dubbel takhöjd till nock och öppen planlösning till allrum med kamin. Trappa till övre plan med öppet mezzanin. Ett badrum med takdusch. Bastu integrerad med badrum. Maximerad hallförvaring med torkskåp och garderober i sovrum. Gemensam tvättstuga och externt låsbart förråd.

 

Gårdshus – 90 kvadratmeter, 3 bostäder.

Boyta på 55 m2 entréplan plus 35 m2 övre plan. Plats för 7-11 bäddar, fördelat i 4 sovrum. Rymligt kök med dubbel takhöjd till nock och öppen planlösning till allrum med kamin. Trappa till övre plan med öppet mezzanin. Två badrum med dusch. Bastu integrerad med badrum. Maximerad hallförvaring med torkskåp och garderober i allrum och sovrum. Gemensam tvättstuga och förråd.

 

Townhouse – 110 kvadratmeter, 1 bostad.

Boyta på 55 m2 entréplan plus 55m2 övre plan. Plats för 9-12 bäddar, fördelat i 4 sovrum. Kök och öppen planlösning till allrum med kamin. Trappa till övre plan med extra allrum. Maximerad hallförvaring med torkskåp och garderober i sovrum. Två Badrum med dusch och separat wc på övre plan. Stor social bastu integrerad med badrum. Separat förråd med extern entré. Gemensam tvättstuga.

 

EXTERIÖR

Träfasader av naturlig palett länkas samman

I Kvarteret Viste gårdshus lever arkitektur, design och natur i symbios. Huskropparnas olika uttryck, i utformning och placering i förhållande till terrängen i dalgångens sluttning, skapar olika nivåer av sadeltaks-lutningar i grå zinkplåt. Och träfasader av naturlig palett länkas samman och bildar mönster av lodräta spår, varje hus med en unik framtoning skapad av väder och vind. Stora fönsterpartier delar harmoniskt av fasaderna och ger en modern arkitektonisk inramning.

När snön ligger tät och dagarna är korta lyser husfasadernas lyktor upp ett kvarter präglat av gatu- och gårdsmiljöer och småskaliga detaljer i form av entré-trappor i grå betong, skärmtak, spaljéer och skidställ. När dagarna är längre och snön ett minne, finns tillfälle till nyttjande av kvarterets gemensamma umgängesytor, eller de privata sittdelarna med plats för växtlighet i anslutning till den privata entrén.

INTERIÖR

Inredning inspirerade av gulnande löv, ljust trä och mörk sten

Väl inne hälsar höstens toner, med inredning inspirerade av gulnande löv, ljust trä och mörk sten.

Hallen är inredd i svart stengolv och kaklade väggar i glödande bärnstensfärg, för att inge en känsla av värme och tålighet. Entréplan inramas av träbröstningspanel i täta stående spår som skapar skuggspel och skiftningar i ljus under dygnet. I allrummet, där takhöjden är dubbel, sträcker sig panelen upp till nock och skapar stor rymd. Här, och i sovrummet, återfinns även ljus-oljade plankgolv och sandgrå väggar och tak.

Mindre detaljer – så som rost-rosa garderober i sovrum och allrum eller gråblåa räcken som leder upp till loft – bryter av de stora ytornas toner och spär samtidigt på en känsla av värme och gedigen ombonad. Likt den en höstdag i skogen.

FUNKTION

En plats i lugn och ro, före och efter mötet med naturen

Samtliga hus har en noggrant planerad planlösning för att underlätta friluftslivets krav på utrustning samt för att skapa spännande rymd som speglar den naturnära omgivningen.

Den gedigna hallen, med stengolv, kaklade vägar och golvbrunn, förenklar vardagen när pjäxor och våta skidkläder snabbt ska av efter en dag i backen. Och garderober med perforerade och skjutbara dörrar möjliggör lufttorkning av kläder och skor – utan att de ska behöva stå i vägen runt om i huset. Bakom skjutdörrarna ryms även torkskåp och maximerade förvaringsutrymmen med plats för årets alla säsongsbetonade kläder och utrustning.

Viste gårdshus blir på så sätt en plats i lugn och ro, före och efter mötet med naturen.