OM VISTE

Viste är en modern fjällby i genuin fjällkultur. En hemvist för återhämtning under norrskenets neongröna skimmer – bara ett stenkast från äventyret bland fjälltoppar och vidder som snöyr. Med arkitektur, design och tekniska lösningar skapad ur det urnordiska, förankrad i nutiden, med blicken fäst i vad som ska komma. I Viste viskar vinden sagor – till dig, som till dina förfäder.

Läs mer om Viste

VISIONEN OM VISTE

Ett kall till den moderna friluftsmänniskan

Viste blir en fjällby precis intill Funäsdalen. Här hittar du fritidshus konstruerade i enlighet med områdets historiska byggkultur, i modern tolkning, med fokus på funktionalitet och moderna lösningar – för en nutida men samtidigt tidlöst fjällvistelse.

Utanför dörren kommer naturens olika skepnader göra sig påtaglig mot arkitektur skapad med stor respekt för omgivningen

Utanför dörren kommer naturens olika skepnader göra sig påtaglig mot arkitektur skapad med respekt för omgivningen – för att locka till fysiska aktivitet präglad av digital utrustning, optimerad för korta avstånd till ned- och avkoppling, allt för att den moderna fjällmänniskan ska trivas.

Viste blir ditt centrum för en upplevelse helt till fots. Härifrån kommer det vara gångavstånd till allt: Funäsdalens bästa skidåkning och etablerade butiks- och serviceutbud, samt det nya livsstilsutbud som växer fram i Viste. Bilen ställer du på parkeringsområdet, därefter behöver du inte tänka på den förrän vistelsen är över

UTBUD

Det gemensamma myllret

Visionen är att Viste blir en livlig plats i boendegemenskapens tecken. Inifrån huset hörs ljudet av skridskor som skär i torgets skridskobana – vars sidor omges av ett bageri, restauranger, butiker, lekland, gym och småskalig torghandel som under jul-ledigheten kan förvandlas till julmarknad. I anslutning till torget planeras även en bemannad ski-lodge, med reception, arkadhall, barnutrymmen och övernattningslägenhet för familj och vänner som inte får plats i stugan, samt ytterligare butiker, skidshop och restauranger. Dessutom finns det möjlighet att anlägga en gemensam snöskoter-pool, för expeditioner ut i vildmarken

Svenska skidförbundets alpina avdelning planerar att upprätta ett nationellt utbildningscenter i Viste – en närvaro som kommer prägla området. Du som inbiten skidåkare och medlem i svenska skidförbundet kommer med andra ord ha möjlighet att valla dina skidor i absolut världsklass.

Ambitionen är att de aktörer som etablerar sig i viste ska fokusera på livsstil, kvalité och hantverk. Allt för en så genuin upplevelse som möjligt – med anor i svensk fjällkultur.

FAQ

Frågor och svar om Viste

Du kan göra din intresseanmälan här (länk till intresseanmälan), så kommer vår mäklare att kontakta er. För att läsa om vår köpprocess så klicka här.

Vi som bygger viste är Ortalis Group AB som är ett bostadsutvecklar bolag som främst bygger hem i fjällen. För att läsa mer om oss och våra andra projekt klicka här.

Javisst, alla som tecknat sig för en bostad i viste blir inbjudna till våra kundsidor där det finns en blogg för projektet som regelbundet uppdateras med bilder och information om hur projektet går från och med byggstart.

Ortalis Group

En bostadsutvecklare med drömmen att skapa unika hem

Ortalis grundades med drömmen om att skapa unika hem, med hög kvalité och spännande design i en relevant priskategori.

Vi ser att hem är en balans mellan det praktiska och det inspirerande. Goda praktiska lösningar gör livet lättare och skapar plats för det inspirerande. Det praktiska är skräddarsydda och smarta lösningar designade med en djup förståelse av de boendes behov. Det inspirerande är det vi söker och det vi minns, det som ger energi och levnadsglädje. Det är flödande ljus i öppna utrymmen och värmande krypin för avskildhet. Ortalis bygger hem där du skapar bestående minnen med dem som betyder mest för dig.